• De welpengroep bij Scouting Valburg is voor kinderen die op 1 september, 6 jaar zijn tot en met kinderen die na 1 september, 10 jaar worden (als ze voor 1 september 10 jaar zijn mogen ze naar de Verkenners, maar soms blijven ze nog gezellig een jaartje bij ons )
  • De welpengroep is voor jongens en meisjes gemengd.
  • De activiteiten die worden georganiseerd zijn voor echte Scouts en iedereen kan/mag meedoen. Ook extra bijzondere kinderen.
  • Onze opkomsten zijn in principe op zaterdag van 10.00u tot 12.00u. Er zijn altijd minimaal 2 personen leiding aanwezig. Tijdens sommige opkomsten vragen we hulpouders vanwege vervoer/ meelopen met groepjes etc.
  • We maken altijd een detail programma voor enkele maanden vooruit  en plannen bijzondere opkomsten voor het hele seizoen. Zo kunnen de ouders een en ander plannen in de agenda’s.
  • Er zijn 2 kampen tijdens het seizoen:
    • In het vroege voorjaar is er een weekendkampeerkamp voor 1 ouder en kind
    • In de meivakantie is het grote Welpenkamp (zonder ouders!) van zaterdag 14.00u tot woensdag 12.00u (4 nachten in een blokhut)
  • De eerste opkomst is op zaterdag 16 september, maar dat is een bijzondere namelijk met alle groepen waarbij een aantal welpen overvliegen naar een oudere groep. Die opkomst zal om 13.00u beginnen en tot 17.00u duren. De nieuwe welpen mogen daar eventueel wel bij zijn.
  • Vanaf zaterdag 23 september is het weer gewoon met alleen onze eigen groep van 10.00u tot 12.00u
  • De communicatie verloopt hoofdzakelijk via onze Whatsappgroep van de Welpen. Ook foto’s van de opkomsten worden daar gedeeld.
  • De contributie is 90 euro per kind per seizoen. Dit is exclusief de 2 kamp evenementen en het uniform (das & blouse)
  • De kinderen mogen 3 keer komen proberen voordat ze beslissen of ze bij ons willen blijven.

< Vorige