·  De verkennergroep bij Scouting Valburg is voor kinderen die op 1 september, 10 jaar zijn tot en met kinderen die na 1 september, 14 jaar worden (als ze voor 1 september 14 jaar zijn mogen ze naar de Explorers)
·  De verkennergroep is voor jongens en meisjes gemengd, daarom noemen wij ons Scouts.
·  De activiteiten die worden georganiseerd zijn voor echte Scouts en iedereen kan/mag meedoen. Ook extra bijzondere kinderen.
·  Onze opkomsten zijn in principe op vrijdag van 19.00u tot 21.00u. Er zijn altijd minimaal 2 personen leiding aanwezig. Tijdens sommige opkomsten vragen we hulpouders vanwege vervoer/ meelopen met groepjes etc.
·  We maken altijd een detail programma voor enkele maanden vooruit  en plannen bijzondere opkomsten voor het hele seizoen. Zo kunnen de ouders een en ander plannen in de agenda’s.

·  Er zijn 2 kampen tijdens het seizoen:
o In oktober is er een HAPS weekend met primitief overnachten.
o In de zomervakantie is het grote kamp (zonder ouders!) met tenten.
·  De communicatie verloopt hoofdzakelijk via mail en onze Whatsapp groep van de Scouts. Ook foto’s worden daar gedeeld.
·  De contributie is 90 euro per kind per seizoen. Dit is exclusief de 2 kamp evenementen en het uniform (das & blouse)
·  De kinderen mogen 3 keer komen proberen voordat ze beslissen of ze bij ons willen blijven.

• Vanaf 18.45 uur is er leiding aanwezig op vrijdag avond. De troepavond is om 21:00 uur afgelopen, maar de kinderen mogen tot 21:30 bij de blokhut blijven. Daarna worden ze naar huis gestuurd.
  • Alle Scouts dienen hun uniform compleet te dragen, tenzij anders aangegeven. Anders volgt er strafcorvee.
  • Iedere troepavond hebben 4 kinderen corvee, moet je op tijd thuis zijn geef dit dan door aan de leiding.
  • In het leidinglokaal hangt een absentielijst, kun je een keer niet? Zet dan een kruisje in het juiste vakje. Vergeten een kruisje te zetten? Stuur dan een mailtje of laat één van je ouders een appje sturen.
  • Materiaal dat je gebruikt is jouw verantwoording vanaf het moment dat je het ophaalt. Wij verwachten dat jij het ook terugbrengt.
  • Alleen papier, karton en hout mogen op het kampvuur worden gebruikt en nooit hoger dan 1 meter.
  • Gasflessen worden door de leiding aangesloten.
  • De poort is om binnen te komen en te vertrekken, ga er niet op elkaar wachten.
  • Introducés zijn welkom mits overlegt met de leiding van tevoren.

< Vorige