* De explorerafdeling bij Scouting Valburg is voor jeugd die op 1 september (minimaal) 14 jaar zijn. Ze blijven bij ons totdat ze 18 jaar oud zijn.
* De explorerafdeling heeft van Scouting Nederland het afdelingsnummer
742 gekregen, dit maakt ons explorerafdeling 742 (EA742).
* De explorers zijn een gemende groep jongens en meisjes.
* Onze reguliere opkomsten zijn op de vrijdagavond, we beginnen om 19:30 en het duurt tot minimaal 22:00.
* Explorers organiseren zelf de invulling van hun avonden. De begeleiding helpt ze daarbij en leert hun zo de vele vaardigheden onder de knie te krijgen.
* Momenteel wordt de explorergroep begeleidt door 4 ervaren begeleiders.
* Naast onze reguliere opkomsten op de vrijdagen hebben we door het jaar heen verschillende weekendactiviteiten.
* Dit zijn zowel eigen activiteiten, alsook deelname aan regionale en landelijke activiteiten.
* Aan het einde van het seizoen gaan de explorers (over het algemeen) in de eerste week van de zomervakantie op expeditie naar het buitenland.
* Lijkt het jou ook leuk om bij de explorers te komen? Kom dan gerust eens geheel gratis en vrijblijvend langs om aan het explorer zijn te proeven.
* Je mag 3x komen uitproberen, waarna je de keuze moet maken om te blijven of niet.
* Wil je graag komen? Laat het ons even weten, we zijn wel eens weg van de blokhut en dan zou het jammer zijn als we je missen.

< Vorige